samma ekonomi olika tillvägagångssätt

Med lanseringen av Toss Bank förväntas konkurrensen mellan de tre stora teknikföretagen intensifieras. Det är en strid mellan de tre kungadömen mellan Toss, som tar formen av ett finansiellt företag i en head-to-head match, Naver Financial, som urholkar finansmarknaden genom en omväg, och Kakao, som är känd för sin skrämmande expansion.

Viva Republica, som började som en “ekonomisk start” genom att rikta in sig på den enkla betalningsmarknaden från början, började aggressivt expandera sin verksamhet från förra året. I augusti förra året grundade han TosPayments, en elektronisk betalnings- och avvecklingstjänst (PG) som ansluter handlare, kreditkortsföretag och banker online. Under andra halvåret samma år lanserades Toss Securities och i april och maj förra året ökade det sin storlek genom att emittera kapitalökningar två gånger i månaden. Det översteg kapitalet i Kakao Pay Securities, som lanserades ett år tidigare.

Toss Banks födelse är meningsfullt genom att Viva Republica, som började som en fintech och blev ett enhörningsföretag på tre år, fick en licens även om det tar tid och ser ut som ett finansiellt företag. Det tog två år för Toss att få en banklicens.

Vid ett seminarium meddelar Toss Banks affärsplan, säger Toss Bank VD Hong Min-taek, “Första gången jag utmanade om bankverksamhetstillstånd var i maj 2019. Jag gick igenom processen att samarbeta med och etablera företaget,” han återkallade .

Å andra sidan är tillväxten av Naver Financial, som går in på den finansiella marknaden indirekt genom en omväg snarare än en head-to-head-matchning som Toss, inte heller lätt. Naver Financial valdes som målföretag för ”mindre belopp efterbetalning via en plattform” av Financial Services Commission i februari och blev den första plattformsleverantören av postbetalningstjänster i Korea. Uppskjuten betalning från betalningsföretag var endast möjlig när lagen om elektroniska finansiella transaktioner reviderades, men Naver Financial utökade sin verksamhet genom det finansiella regleringssystemet.

Naver Financial är också engagerad i kredit- och försäkringsverksamheten genom status som en ‘utsedd agent’. Mirae Asset Capital tillhandahåller medelräntelån på upp till 9,9% när kreditbetyg utvärderas baserat på försäljningsresultatet för Naver Smart Store-butiker. 정책소액결제 Servicehastigheten som sprids genom plattformen som heter Naver är skrämmande.

Kakao fick också godkännande för försäkringsbranschen den 9: e och har framstått som en dinosaurie i den “finansiella plattform” -världen. Samma dag gav Financial Services Commission preliminärt tillstånd för Kakao Pay’s Kakao Insurance (preliminärt namn) att bedriva verksamhet inom försäkringsverksamheten. Baserat på resultaten av Finansinspektionens granskning av licenskrav enligt lagen om försäkringsverksamhet bedömde FSC att Kakao Insurance uppfyller alla kraven för kapital, affärsplanens genomförbarhet och sund förvaltning. Detta innebär att det har ett komplett utbud av finansiella tjänster från enkel betalning, bank och värdepapper till försäkring.

Företagsvärdena för dessa finansiella tjänsteföretag hotar också traditionella finansiella företag. Investeringsindustrin ser företagets värde på Toss på 7 biljoner vann. Uttrycket “enhörning”, som hänvisar till ett företag med ett värde på mer än 1 biljon vann innan notering, är otillräckligt.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다